Пошук статті
Кількість користувачів
Сьогодні : 24
За місяць : 342
Кількість
статей : 980
А
Б
В
Г
Д
Е
Є
Ж
З
И
І
Й
Ї
К
Л
М
Н
О
П
Р
С
Т
У
Ф
Х
Ц
Ч
Ш
Щ
Ю
Я
Стажування бібліотечних працівників
Стажування бібліотечних працівників

 

Стажування бібліотечних працівників – вид професійного навчання бібліотечних працівників, що передбачає набуття практичних умінь і навичок щодо виконання обов'язків на займаній посаді або на посаді вищого рівня, засвоєння кращого вітчизняного та зарубіжного досвіду.

Рішення про направлення працівника на стажування може прийматися роботодавцем як самостійно, так і за рекомендацією атестаційної комісії. Стажування проводиться за індивідуальним планом, що затверджується роботодавцем, який направляє працівника на стажування. Тривалість стажування становить не більше 10 місяців і визначається залежно від мети та потреби. Воно може здійснюватися шляхом формального або неформального навчання в навчальних закладах, організаціях, установах, на підприємствах, або безпосередньо у роботодавця. Основним документом планування стажування є програма стажування працівника. Основний документ обліку роботи при стажуванні – табель обліку робочого часу працівника.

 

Джерела

Закон України «Про професійний розвиток працівників»

 Спільний наказ Міністерства праці та соціальної політики України і Міністерства освіти і науки України від 26.03.2001 № 127/151 «Про затвердження Положення про професійне навчання працівників на виробництві».

Розколупа Наталія Іванівна
Статтю створено : 11.12.2014
Останній раз редаговано : 16.04.2015